Парче мазилка падна върху публиката в театъра.Жена е с 2 шева на главата
Парче мазилка падна върху публиката в театъра.Жена е с 2 шева на главата / Иво Кирилов,Дарик радио

Парче мазилка с размери 1.20 м. на 0.40 е паднала от тавана на театъра върху главите на зрители от първия ред, по време на Великденското тържество на НУ"Св. Климент Охридски" Кюстендил. Жена е с 2 шева на главата, а седящото до нея дете се е разминало само с уплаха. Днес на нарочна пресконференция кмета Петър Паунов и директора на театъра Чавдар Ненов разказаха за инцидента.

За три минути екип на Спешен център е закарал пострадалите в МБАЛ"Д-р Никола Василиев".Тържеството е прекъснато за кратко и след разгвор между организаторите и родителите, те решават да продължи.

Парче мазилка падна върху публиката в театъра.Жена е с 2 шева на главата
netinfo

"Пострадалите нямат претенции към нас, те са съгласни,че подобен инцидент може да бъде предотвратен само с гадателски способности.Детето е спокойно, с майката говорих преди малко.В непрекъснат контакт съм с тях. Неприятен инцидент,слава Богу с щастлив край.Тази част не е ремонтирана от 1979 година.Още при откъсването , хората от задните редове са видели, че мазилката се е раздробила във въздуха", коментира кметът Петър Паунов.

Директорът на театъра Чавдар Ненов заяви, че си подава оставката, заради инцидента. Кметът не коментира решението му , а отговори, че предстои много работа.

"Неприятен инцидент, аз станах свидетел на всичко, искам да благодаря на Спешен център и полицията, че реагираха толкова бързо", каза Чавдар Ненов.

Във вторник влизат в театъра специалисти, които ще свалят от покрива всичко, което може да бъде свалено и ще бъде сменена цялата таванска констукция.Театърът ще бъде затворен, докато ремонта не приключи.Чавдар Ненов очаква за 13 май, когато гостува трупата от Стара Загора с "Тартюф" ремонта да е приключил.

Той уточни, че в залата на театъра има 3 вида таван.Най-опасен е този,който се намира над балкона,защото ако мазилката, която падна вчера е 2,5 см., над балкона е 5 см.

"Още през месец май 2008 г. ,когато дойдох имаше паднали плочи.Първото нещо,което направих беше да вземем мерки по отстраняване на другите опасни плочи и да се направи ремонт, като гипсовите плочи ги заменихме със стереопор", каза още Чавдар Ненов.