Параклис на Св. Георги Победоносец на стадион Осогово?
Параклис на Св. Георги Победоносец на стадион Осогово? / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Молба за изграждането на параклис в спортен комплекс "Осогово", внесе до Общински съвет- Кюстендил и кмета Петър Паунов ръководството на Фен клуб "Гунди"- Кюстендил. Така ще се отдаде почит на многобройните спортисти и спортни деятели прославяли през годините Кюстендил, кюстендилския край и великите Георги Аспарухов- Гунди и Никола Котков, пише в молбата. Идеята е параклиса да носи името- "Св. Георги Победоносец".
"Има дарител, който ще изгради параклиса. Арх. Фърков ни подкрепи, като с неговия екип ще направят проекта. Общинският съвет и кмета трябва да отредят терена за молитвения дом. Тук няма политика. Това е една родолюбива идея", каза пред Дарик Васил Николов от Фен клуб Гунди. Той допълни, че параклиса ще бъде и една ценна придобивка за всички спортисти, които тренират и се състезават на стадион "Осогово", като ще способства за възпитанието им във високи морални качества и християнски добродетели.
"В глобален план, параклисът може да бъде разглеждан и като елемент от програмата за присъдружно участие на Кюстендил в качеството му на исторически център на Югозапада в подкрепа на кандидатурата на София за европейска столица на културата", пише още в молбата до общинските съветници.