Памбос Агапиу
Памбос Агапиу / DarikNews.bg
Памбос Агапиу и танцьорите от „Памбос Денсинг Център“ ще преподават безплатно уроци по латино за децата на Кюстендил, за Деня на детето, 1 юни – петък. Откритият урок започва точно в 18.30 часа на площад „Велбъжд” и ще премине под мотото: „Децата на Кюстендил танцуват“. Освен безплатен уъркшоп, Памбос ще представи и специална шоу програма. Към събитието ще се присъединят и местни школи по танци и спортни клубове. 

Инициативата е на Община Кюстендил и цели да насърчи младите хора да спортуват и да участват в различни форми на сценични изкуства с ползи за здравето и за цялостното личностно развитие. Танцът е отлична практика за добро настроение и инструмент за освобождаване от стреса и тревожността при деца и възрастни. 

„В нашата школа отделяме специално внимание на децата и от самото начало Мария Агапиу води групи по салса за деца от 6 до 13 години. Ако се чудите кой е най-добрият начин да укротите безграничната енергия на детето си, то салса е чудесен вариант. Уроците по танци са страхотна алтернатива за спорт и забавление за децата от всички възрасти. Танцуването е силна физическа активност и децата, които посещават редовно уроци по танци, имат значително подобрение в цялостното физическо здраве, дори в оценките в училище. Танцуването потенциално може да помогне на деца с наднормено тегло да отслабнат, както и да подобрят хранителните си навици. Освен това възпитава и на дисциплина“, убеден е Памбос.

Програма за 1 юни

17:00 – 18:30 Програма с участието на спортни клубове и танцови 
състави от Кюстендил
18:30 – 19:00 Открит урок с Памбос по салса, меренге, бачата
19:00 – 19:30 Шоу програма с Los Pambos Dance Company
19:30 – 20:00 Танци с публиката

Участие в програмата ще вземат: ДГ „Еделвайс” , ДГ „Слънце”, ДГ „Славейче”, Студио „Дебют”, Спортен клуб по батут „Евротрамп”, Клуб по бойно изкуство „Да Дао”, Спортен клуб по художествена гимнастика „Велбъжд”, ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, Танцов клуб „Пауталия” към читалище „Братство”, R club Кюстендил.
Дарик- Кюстендил