П.Паунов:Медико-балнеологичен комплекс в Кюстендил ще има без да се тегли нов заем
П.Паунов:Медико-балнеологичен комплекс в Кюстендил ще има без да се тегли нов заем / Дарик радио, архив

Медико-балнеологичен комплекс в Кюстендил ще има и не трябва да се тегли нов заем, заяви кметът Петър Паунов по повод твърденията на БСП, че това няма да се случи.

Той коментира и другите обвинения: " Делегираните бюджети са преведени 3-4 дни по-късно на училищата, това е въпрос на разчети и няма никакъв проблем. Има завишени критерии за обществени поръчки- за всяка една обществена поръчка, нейната стойност трябва да се увеличи три пъти от възложителя. Ако е за 80 милиона, до 240 милиона. Как някой, който цял живот е мазал комини да направи блок сам с 1000 лв. оборот?

За пропуснатите удостоверения - това е било в изключително кратък период и е работа на комисии. Какво значи да имаш задължения към общини? Към община Кюстендил може да нямаш, но например да имаш към София. Никога тук не е фаворизирана фирма, не се е искало от едни удостоверение, а от други-не.Общината не е мандра, гледат се от някои хора само приходите. Ние имаме и разходи. Всеки ден плащаме по 2000 лв. за обяд на 1000 деца", заяви Петър Паунов.