Отложиха с 3 месеца преместването на павилионите от центъра на Дупница
Отложиха с 3 месеца преместването на павилионите от центъра на Дупница / Маргарита Петрова, Дарик

Нова отсрочка за преместваемите обекти във ВИП зоната в центъра на Дупница, даде Общински съвет- Дупница. Общинските съветници решиха Наредбата за павилионите в частта за тези разположени във ВИП зоната да влезе в сила от 1 юли.

Отлагането с 3 месеца, за премахване на павилионите от идеалния център на града беше предложение на Икономическата комисия, отново от там дойде и предложението за удължаване на срока за временните обекти - тип акционни сергии по големи празници, като например продажбата на мартеници и коледна украса. Срокът за разполагането на този тип обекти бе удължен от 7 на 14 дни.

В допълнителния 3 месечен срок главният архитект на общината Славка Петкова трябва да предложи конкретна визия и да бъдат синхронизирани текстове на Наредбата, с тези в приетата миналата година Стратегия.

Част от съветниците поискаха да бъдат предвидени петна за продажба на царевица, ядки и сладолед например, които да бъдат разположени във ВИП зоната. Това обаче според приетата Наредба не може да бъде направено. Предложение за изменения могат да направят съветниците в следващите месеци. Владимир Владимиров повдигна друг въпрос по време на сесията за осигуряване на нормалнито преминаване на гражданите в центъра на града, визирайки поставени маси и столове на заведения. Те обаче се отдават по друга Наредба.

В крайна сметка Наредбата за реда и условията за поставяне на преместваеми обекти и съоръжения, заедно с направените изменения беше приета.