Отличие за Фън парк Осогово от БФСки за Научи се да караш ски
Отличие за Фън парк Осогово от БФСки за Научи се да караш ски / Фън парк Осогово

Ски център "Осогово" получи специален плакет от Българска федерация по ски за успешното, първо участие в проекта "Научи се да караш ски". Представител на награждаването, за края на ски сезон 2015/ 2016 бе ски инструкторът Иван Димов, който замести Явор Спиридонов. Собственикът на Фън Парк Осогово бе по същото време на изложение в Гренобъл, Франция за планински инвестиции в туризма. Той благодари на началника на РИО- Кюстендил Радостина Новакова и директорите на Началното училище и 3- то ОУ.

Отличие за Фън парк Осогово от БФСки за Научи се да караш ски
netinfo

3530 деца стъпиха за първи път на ски и безплатно се научиха как да практикуват този спорт. Така за осемте години, в които се провежда "Научи се да караш ски" са обучени 21 030 деца. От тях над 300 бяха спечелени трайно за белите спортове, като продължиха да тренират и вече участват редовно в състезанията на Българска федерация по ски във възрастовите групи от 6 до 12 г., информират от федерацията. Центровете които реализираха проекта тази година бяха Банско, Боровец, Пампорово, Витоша, Пловдив, Беклемето и за първи път Осогово, където бяха обучавани 50 деца от Кюстендил. Зам.председателят на БФСки Георги Бобев награди с плакет представител на ски център Осогово.
"Имам промени в инвестиционните намерения, заради лошия сезон. Проведох среща с директора на Областно пътно управление Юлияна Божилова за съдействие, за подобрения на паркинга под хижа Осогово и зоната около него. Имам нова идея за лятното използване на влека, но още сме в процес на тестове", коментира за Дарик Явор Спиридонов.