Откупуването на правото на строеж на Плажа, забраната за тютюнопушене и преименуване на улици на сесията в Кюстендил
Откупуването на правото на строеж на Плажа, забраната за тютюнопушене и преименуване на улици на сесията в Кюстендил / Дарик радио, архив

 На 4 вноски община Кюстендил ще откупи правото на строеж за бившия Плувен комплекс в града от "Бенчмарк Фонд Имоти". Това се предвижда в докладната, която ще бъде гласувана на предстоящата сесия на общинския съвет, информира председателят на съвета Васил Иванов. Три от вноските ще са на стойност от по 200 000 лв. и една за 191 000 лв.

На предстоящото заседание на Общинския съвет ще бъде гласувано предоставянето на два общински имота в землището на Таваличево на фирма "ЕН- вижън" за изграждането на ветропарк.

Съветниците ще гласуват и наредбата за забрана на тютюнопушеното в обществени сгради, включително в питейните заведенията и тези за развлечения и хранене. Местата за тютюнопушене ще бъдат създадени извън сградите. Забраната ще влезе в сила от 1 юли 2010 г.

На сесията ще бъде разгледано предложението за именуване и преименуване на 5 улици в Кюстендил. " Три от тези улици намиращи се в бившия Млекокоп досега нямаха имена и хората там не могат да получават своята поща. Предложението за тях е да се казват Евтим Полски, Борис Тиков и Петър Соколов", заяви Иванов.

По идея на председателят на дружество "Св. св. Кирил и Методи" Анани Константинов е улиците "Камчия" и "Димитър Грънчаров" да се преименуват на  "Дончо Щипянчето" и "Полк. Кирил Дрангов".

"Получихме възражение от жителите на ул. "Камчия", че не искат да бъде сменено името на улицата им. Дойдоха хора и от "Димитър Грънчаров", които също са против идеята", каза председателят на ОбС  Васил Иванов.