Майските празници на културата в Дупница
Майските празници на културата в Дупница / netinfo
Под звуците на 101 каба гайди, момичетата и момчетата от ТС „Зора” издигнаха знамето на Майските празници на културата. Те се провеждат за 40-та година. Откри ги председателят на ОбС Дупница Емил Гущеров, а сред официалните гости бяха народният представител Ивайло Константинов, зам.-областният управител Радослава Чеканска, кмета на община Сапарева баня Калин Гелев и други.

Майските празници на културата
netinfo„Тези дни на този месец всяка година ни дават вяра в бъдещето на града, в талантите и в наследството, което оставяме като общност. Нека бъдем достойни пазители и продължители на традициите и изконните български добродетели. Нека не забравяме нашето културно наследство, да го съхраняваме в годините, да го предаваме на нашите деца. Защото в Дупница продължават да се раждат, развиват и доказват творци с национална и световна популярност, които не спират да черпят вдъхновение от родния си град Дупница” каза в словото си Емил Гущеров. Изпълнението на 101 каба гайди даде началото на Майските празници на културата, гордост за града е участието на дупничанина Кирил Кирилов в състава им. Програмата в първия ден продължи с изпълнения на народната изпълнителка Ива Давидова, а на площада се виха кръшни хора.

Майските празници на културата
netinfo

Днес от 18 часа е премиерата на ОбДТ „Невена Коканова” – „Ама, че семейство” по Майкъл и Рей Куни. Участват Ивайло Калоянчев, Виктория Янева, Иван Иванов, Ивайло Захариев, Ива Караманчева, Веселин Цанев, Георги Бояджиев
Василка Сумева, Светослав Пеев. Режисьор е Валентин Балабанов, музика на Юри Ступел, сценография - Георги Славков. Прочутите комедиографи Майкъл и Рей Куни показват как семейството в желанието си да помогне, много често обърква нещата. Една безумна комедия на ситуациите! Много смях обещават обещават актьорите от дупнишкия театър.
В 19 часа на пл. „Свобода“ младите таланти от ВС „АртПоп“ ще изнесат концерт, в който ще се включат и участниците от Дупница Денс фест и Дарина Йотова- Дара.