Откриха разчленен със сатър и запален  със съчки мъж
Откриха разчленен със сатър и запален със съчки мъж / netinfo

 Трупът на мъж, пребит до смърт, след това насечен със сатър, без глава и крайници и запален със съчки, откриха кюстендилски полицаи. Жертвата е Иван Николов на 54 г. от с. Соволяно.

   Заедно с убиеца, Димитър Георгиев на 71г.,вчера са седнали да пият, скарали са се и скандалът е прераснал в побой. Двамата са приятели, често са се събирали на по чаша. Снощи са пили в дома на убиеца. Димитър Георгиев е пребил до смърт приятелят си, а тялото е скрил в плевнята.

  " На сутринта в дома на Георгиев е дошла кметицата на селото, която е търсела жертвата. Той е пазач и сутринта не се е явил на работа. Убиецът се е уплашил, върнал се е в плевнята, разчленил със сатър тялото, отрязал главата и крайниците и го запалил със съчки, за да изгори по-бързо", уточни окръжният прокурор Камен Пешев.  "Той е задържан  в РПУ Кюстендил, признал е деянието си", заяви директорът на ОДП комисар Чавдар Караджов. Дознатели коментираха, че са изненадани от спокойствието, с което убиецът е разказвал за деянието си.

    Повдигнато му е обвинение по чл.116 от НК за убийство, причинено с особена жестокост. Той може да получи от 15 до 20 години лишаване от свобода или доживотна присъда.