Отдават под наем общинската сауна в Кюстендил
Отдават под наем общинската сауна в Кюстендил / Дарик- Кюстендил,архив

Общинската сауна в Кюстендил ще бъде отдадена под наем. Общински съвет прие докладната на кмета Петър Паунов, провокирана от инвеститорски интерес.
Началната тръжна цена на търга ще бъде от 3, 80 лв. на кв. м. без ДДС. Под наем се отдават 230 кв. м. площ, в това число басейни, санитарни възли. Общите помещения не са включени, но инвеститора е поел ангажимент да ги поддържа, отговори на въпрос на съветника Кирил Станчев, кметът Петър Паунов.
Паунов каза, че сауната е на загуба от 900 лв. за миналата година, но не това е причина за предложението до ОС, а интереса от бизнеса.
Съветникът Младен Ризов попита как обекта ще се ползва от спортните клубове в бъдеще, а Мая Шишкова предложи клауза за безплатно ползване от местни спортисти. По темата говориха още съветниците Асен Динчев и Атанас Кирилов, които подкрепиха докладната, но питаха за предоставянето на сауната за ползване за подготовка от спортни клубове. Кметът Паунов поясни, че и досега спортистите са плащали билет от 2 лв. за вход на общинската сауна и тя не е била безплатна.
В крайна сметка, до конкретни промени в текста на докладната не се стигна и тя бе приета.