Отборите от школата на ФК Велбъжд в Топ 3
Отборите от школата на ФК Велбъжд в Топ 3 / netinfo
Отборите от школата на ФК "Велбъжд" в "топ 3"
24279
Отборите от школата на ФК "Велбъжд" в "топ 3"
  • Отборите от школата на ФК "Велбъжд" в "топ 3"

Задоволство от класирането на отборите от детско- юношеската школа на ФК "Велбъжд", изрази пред Дарик директорът й Анатоли Бачовски.

"Това обаче е статистика, мен ме интересува начина на игра. Главната цел е добро представяне на републиканските финали, те ще бъдат критерия за нашата класа", каза Бачовски.

Отборът "деца Б" (родени 1996 г.) е на 3-то място, след "Пирин"- Благоевград и "Миньор"- Перник. "Тук класирането не  е важно, в тази възраст да се формират важни качества и поведението на терена", каза треньорът.

Съставът "деца А" (родени 1995 г.) е втори в подреждането след есенния полусезон, след "Миньор"-Перник. Юношите младша възраст (1994 г.), който играе под името "Славия"-Граница е на 10 място. Неговата основна цел бе турнира за купата на БФС, но жребия го противопостави на ЦСКА. "За съжаление не можахме да прескочим името ЦСКА, иначе не се различавахме толкова много в постановката на игра", коментира директорът на школата на ФК "Велбъжд".

Юношите младша възраст (родени 1993 г.) са лидери в междуобластната група, пред отборите на "Марек" и "Миньор"- Перник. "Те бяха постоянни в игрите си. В състава има много индивидуалности и то доста над средното ниво. Задачата е да подчиним тези индивидуалности на тактиката на отбора", заяви Анатоли Бачовски.

Отборът юноши старша възраст дели 3-5 място в класирането с "Пирин"-Разлог и "Марек. Пред него са "Пирин"- Благоевград и "Струмска слава"-Радомир. Треньорите отдават колебливите им изяви с факта, че много от футболистите бяха викани и в мъжкия отбор.

Що се отнася до класирането на представителният отбор, Анатоли Бачовски каза: "не отива на "Велбъжд" да е на това място".