От ГЕРБ смятат, че избирателите им не са гласували
От ГЕРБ смятат, че избирателите им не са гласували / Дима Кирилова,Дарик радио

Изпълнителната комисия на ГЕРБ и местното ръководство ще решат дали да се иска касиране на изборите за нов Общински съвет в Кюстендил. "Въпроса е- до какво ще доведе това?Дали няма да се задълбочи кризата в общината, а и всички вече са много изморени от избори", заяви водачът на листата на ГЕРБ Вася Пешева. Според нея е имало много сериозни нарушения на изборния процес. "Общинска администрация бе много активна в благоустрояването, като се асфалтираше в деня на изборите. От Инспекцията по труда са съставили актове за работата в неделния ден", допълни Пешева.

Водачът на листата на ГЕРБ попита- защо са монтирани допълнителни камери при училищата, където вече има системи за видеонаблюдение? "Целта бе контролиране на вота. Ще се съглася с колежката Мая Манолова, че големия брой застъпници е легален начин за купуване на гласове. Спечелиха независимият кандидат Кирил Станчев, ЛИДЕР, РЗС и БСП, но не и "Коалиция- Кюстендил", от където се надяваха на мнозинство, а сега го нямат. На кмета Паунов няма да му е лесно да работи", прогнозира Вася Пешева.

Като "изключително слаб", определи резултата на ГЕРБ депутатът  Валентин Микев. "Ще направим анализ, но нашите избиратели не излязоха да гласуват", коментира Микев. ГЕРБ няма да влиза в коалиции на местно ниво.