Осветиха 5 пожарни автомобила в РСПБЗН Кюстендил
Осветиха 5 пожарни автомобила в РСПБЗН Кюстендил / Дима Кирилова,Дарик радио

5 специализирани автомобила получи РСПБЗН - Кюстендил, закупени със средства по ОП "Околна среда". С тях служителите на РСПБЗН ще обслужват пожари и произшествия в общините Кюстендил, Невестино, Трекляно. Архиерейският наместник на Кюстендилска духовна околия отец Генадий освети и благослови новата техника и състава на Районната службата. Той пожела ангел пазител да е с тях , благополучно да вършат делата си и здрави и живи да се прибират.

 

 


"Ползата от тях е огромна, старата техника вече е на над 30 години и крайно амортизирана. Новите автомобили са 4- лек за гасене на горски и полски пожари, среден тип за градски условия и автомобил тежък тип, който е за службата в Дупница. Автомеханичната стълба смятаме за най- голяма придобивка, тъй като е безценна при спасяването на хора във високи сгради, старата стълба отива в Дупница. Предстои доставката на още 3 автомобила- 2 среден тип и 1 лек тип за градски условия", заяви Наско Василев,началник"Пожарогасене и спасителна дейност".

 

 


Началникът на РСПБЗН Йордан Митков благодари на колегите си за всеотдайния труд и на техните семейства за съпричастността. Пожела здраве и с настроение да почетат професионалния си празник.