Окръжният съд в Кюстендил потвърди мярка за неотклонение - постоянен арест за мъжа, хванат да се съблича и да преследва деца, съобщиха от съда.

28- одишният мъж е привлечен от прокуратурата, като обвиняем за непристойни действия грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като по своето съдържание деянието се отличава с изключителен цинизъм.

Обвиниха мъжа, хванат да се съблича и да преследва деца

В условията на продължаващо престъпление, от декември 2021 г. до февруари 2022 г., на публични места, в района на училища в Дупница, с личния си автомобил, обвиняемият е преследвал малолетни и непълнолетни момичета, показвал е половия си орган,

Съдът счита, че от събрания до момента доказателствен материал може да се направи обоснован извод, че той е извършител на деянието, за което му е повдигнато обвинение.

Налице е и реална опасност той да извърши престъпление - от същия или сходен вид. Обвиняемият макар и неосъждан, многократно и системно е извършвал въпросните противоправни прояви.

Самият обвиняем не проявява нужната критичност като обяснява, че извършеното от него е от стреса в работата и в живота му. Представата в него, че преодоляването на стресова ситуация или състояние допуска извършването на подобни цинични, обществено неприемливи и с голям интензитет прояви, засягащи интегритета и психичното развитие на подрастващите, мотивира съдът да приеме, че опасността от продължаване на престъпната деятелност при него е съвсем реална. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване. 

Родители хванаха мъж, за когото децата твърдели, че се съблича и ги преследва (ВИДЕО)

Припомняме, че родители в Дупница го задържаха, за когото деца разказали, че се държи непристойно. След училище обикалял с автомобил най-вече около момичетата, като пред някои дори се събличал. Бащите на децата разбрали кой е той и повикали полиция.

„Детето на мой познат дойде плачейки. То обясни, че го е следвала кола. Ние обаче имахме подобни случаи с нашите дъщери. Отидохме до къщата на мъжа и я завардихме, за да не избяга. Тогава се обадихме и в полицията”, обясни родител.

В един от случаите мъжът е преследвал момиче гол от кръста надолу. Показвал е неприлични жестове. Карал момичета да се качват в колата му. Децата са притеснени и винаги ходят на групи заради сигурността си.