/ iStock/Getty Images
Районният съд в Дупница определи мярка за неотклонение "задържане под стража" за 44-годишен мъж от София, съобщиха от съда.

Оставиха в ареста съучастник в побой над мъж в Дупница

Мъжът е привлечен като обвиняем за това, че на 13 февруари, в Дупница, като съизвършител с други двама мъже, чрез нанасяне на удари с метален предмет в областта на главата, е причинил средна телесна повреда на мъж от Дупница.

Пострадалият е получил фрактура на черепа и временно опасно за живота състояния. При разпознаване, мъжът е бил посочен от потърпевшия, който бил нападнат пред входа на блока, в който живее. Свидетелка на инцидента тогава се е развикала, а нападателите избягали с тъмен автомобил.

Оставиха в ареста издирван с Европейска заповед за арест от Франция, осъден на доживотен затвор

44-годишният мъж е осъждан. Бил е редовно призован да се яви в полицията в Дупница, но се е укрил и е бил обявен за общодържавно издирване. Задържан е на 7 октомври.

В искането на Районната прокуратура за вземане на най-тежката мярка за неотклонение се посочва, че се касае за предварително подготвяно престъпление срещу пострадалия, който бил в силно влошени отношения с подбудителя на побоя.

Определението на съда може да се обжалва и протестира, в 3-дневен срок пред Окръжен съд-Кюстендил.
БТА