/ iStock/Getty Images
Районният съд в Кюстендил определи мярка за неотклонение "домашен арест" по отношение на обвиняема за измама в особено големи  размери, съобщиха от съда.

54-годишната жена, която е и осъждана, е обвинена в това, че в периода от 2014 до 2023 г., в село Дворище, община Кюстендил и градовете Кюстендил, Благоевград, Петрич, Пловдив и село Калояново, е заблудила седем души, с което им е причинила имотна вреда.

Осъдиха мъж за извършена измама при прехвърляне на студент по медицина в университет

От прокуратурата обясниха, че жената е работила като консултант, предоставящ услуги за кандидатстване по програми на ЕС в сферата на земеделието. По данни на държавното обвинение обаче, измамата е за над 100 хиляди лева.

С определение от март, Районният съд в Пловдив е наложил на обвиняемата мярка за неотклонение "задържане под стража". Досъдебното производство е вече под надзора на Районна прокуратура-Кюстендил, защото последната измама, за която ѝ е повдигнато обвинение, е извършено на територията на община Кюстендил. 

В рамките на изминалите пет месеца, в които обвиняемата е била задържана, реално са извършени всички действия, на които тя би могла да попречи, ако не е била с най-тежката мярка за неотклонение.

Обвиняемата има постоянен адрес на територията на Кюстендил и съвременните технологии използвани от Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" дават възможност да се контролира изпълнението на мярка за неотклонение "домашен арест", се казва в мотивите на съда. 
Елица Иванова, БТА