Осоговско ехо чества 50- годишен юбилей
Осоговско ехо чества 50- годишен юбилей / netinfo

50- годишният юбилей на туристически хор "Осоговско ехо" ще бъдат отбелязани с празничен концерт на 19 ноември в Кюстендил. Той започва в 18 ч. в голямата зала на читалище "Братство 1869". Преди него, в 17, 30 ч. ще бъде открита фото- документална изложба, представяща историята на хора и неговите диригенти.
Основател на "Осоговско ехо" е известният кюстендилски музикант и общественик Михаил Михайлов. Следва сериозна 30- годишна работа. След него диригенти на хора са Любен Христов и Димитър Неделчев. През 90- те години на миналия век дейността на хора спира. Със съвместни усилия на читалище "Братство" и Туристическо дружество "Осогово", хорът е възстановен през 2007 г., с диригент Димитър Цветков, разказа пред Дарик председателят на читалището Иван Андонов.
"Осоговско ехо" има спечелени редица награди от конкурси и фестивали в страната. Той е един от малкото в страната, който е отличен със специалната награда на името на Филип Аврамов, известен български музикант и творец. Туристическото движение и песента винаги са вървели заедно", каза още Андонов.