Още 100 деца разбраха какъв спорт е аеробиката
Още 100 деца разбраха какъв спорт е аеробиката / netinfo

  С демонстративен турнир завърши проекта "Спорт за децата в свободното време" на клуба по аеробика "Тонус"- Кюстендил. Близо 30 момичета и момчета играха на стадион "Осогово".

  Проектът одобрен от ДАМС стартира през март и бе в рамките на 116 часа. С част от средствата клуба купи 15 степа, 15 индивидуални професионални настилки и 10 комплекта гири.

  "Предизвикахме интереса на 100 деца. Досега такава популярност и масовост в нашия спорт тук не сме постигали. Част от децата вече имат интерес да се занимават сериозно със състезателна аеробика", каза за Дарик президентът на клуб "Тонус" Галя Миткова- Миладинова.

  Състезателите от клуба се готвят за Републикански турнир на 4- 5 октомври в новата зала на НСА- София. За съжаление "Тонус"- Кюстендил няма да може да участва в предстоящите 3 международни турнира в Австрия, Чехия и Румъния.

  "Просто не ни достигат средствата. Годишната ни субсидия от община Кюстендил е 578 лв., но трябва да връщаме 34 лв. заради объркана формула", коментира Галя Миладинова.