ОС-Кюстендил гласува ПГ по селско стопанство да стане общинска, но отхвърли категоризацията на селата
ОС-Кюстендил гласува ПГ по селско стопанство да стане общинска, но отхвърли категоризацията на селата / netinfo

Общински съвет-Кюстендил прие докладната на кмета Петър Паунов, ПГ по селско стопанство да стане общинско училище. Съветникът от БСП Олег Смолички каза, че писмото от Министерството на земеделието и горите е получено в общината на 11 май и е имало време да се внесе тази докладна още на сесията в края на месец- май. "Според закона за образованието, преобразувания се правят до 31 май", заяви Смолички.

Кметът Паунов му отговори, че за това заседание Общинския съвет е бил без израни председател и комисии и реално не е бил работещ. Той призова съветниците да гласуват "За", ако ги е грижа за съдбата на тези деца и това училище.

Общинският съвет удължи с 3 години договора на управителя на общинска фирма "ДДД" Олег Цветков.

Съветниците отхвърлиха докладната на кмета, която предвиждаше категоризация на селата в общината на- полски и планински. Асен Динчев (ЗНС) изрази учудване как село Дождевица, където имало две ниви е обявено за полско, а Лозно за планинско село.

Кметът Петър Паунов бе готов да оттегли докладната, като каза че на следващата сесия обяснения пред съветниците може да даде главният архитект Дафина Пешева.