Ориентировачи в парка за 20 години клуб Руен- 92
Ориентировачи в парка за 20 години клуб Руен- 92 / Влади Владимиров, Дарик Кюстендил

Състезатели от Стара Загора, НСА, Перник и Кюстендил се включиха в надпреварата  по ориентиране, в парка пред община Кюстендил, организирана за 20- годишния юбилей на клуб "Руен- 92", към Туристическо дружество "Осогово".

Най- малкият участник бе внукът на Георги и Илияна Бургови- Натаниел. Той е само на 1 година и 10 месеца. Докато той се състезаваше в Кюстендил, майка му Антония Григорова- Бургова е с националния отбор по ски бягане на състезания в Австрия.

Състезанието се провежда по "лек, среден, тежък и маркиран" маршрути.

"Събрали сме се в днешния ден с една много приятна задача, да отбележим 20- годишнината от създаването на клуб "Руен- 92". Ориентирането в Кюстендил е над 60 години. Радвам се, че тук има много любители на този хубав спорт и на 100- годишнината пак да се върнем тук", каза при откриването председателят на ТД "Осогово" Христо Абаджиев.

Гост на празника бе и председателят на Българската федерация по ориентиране Атанас Георгиев, който поздрави участници и гости от името на Управителния съвет.

"Браво на клуба, с председател Георги Бургов и на туристическото дружество, и на всички ориентировачи от Кюстендил. На зимното Републиканско първенство ще връчим плакет за юбилея. Клуб "Руен- 92" е един от първите в България. Традиционни станаха състезанията "Кюстендилска пролет". От тук са тръгнали нашите големи състезатели Гюлка Милушева, Румен Стоименов, Бойко Стоянов. Вярвам, че по техните стъпки ще вървят и младите ориентировачи от "Руен- 92". За мен е голяма радост да видя и ветераните от клуба и от ТД "Осогово", заяви Атанас Георгиев.

Началникът на отдел "Младежки дейности и спорт" Мая Лехчанска, от името на общинското ръководство и кмета Петър Паунов, каза: "Искам да ви поздравя, че ви има и, че с нестихващ ентусиазъм, и трудолюбие вече 20 години като самостоятелен клуб привличате към този красив спорт и учите на любов към планината и здравословния начин на живот  десетки деца".