Организация Шалом награди 5 дупнишки ученички
Организация Шалом награди 5 дупнишки ученички / Маргарита Петрова, Дарик

Регионалната организация „Шалом" в Дупница награди 5-те ученички от СОУ „Св. Паисий Хилендарски" за отличното им класиране на национален конкурс.

Организация "Шалом" награди 5 дупнишки ученички
netinfo

Второто място в Националния ученически конкурс на тема „70 години след освобождението на концентрационния лагер „Аушвиц - Биркенау" - с лице към миналото, за да имаме бъдеще" на отбора на СОУ „Св. Паисий Хилендарски" им донесе и награди в Дупница. Карина Василева, Даяна Николова, Ванеса Йорданова, Дженни Беллиато и Лора Антова, ученици от 9 б клас получиха от председателят на регионалната организация „Шалом", Леонид Хаздай подаръци и поздравления за отличното им представяне на национално ниво.

Всяко едно от момичетата получи подарък ваучер на стойност 50 лв., с които могат да си купят книги и ученически пособия от книжарница в Дупница.

Награди ученичките получиха и от община Дупница и НЧ „Ген. Георги Тодоров". Беше подчертано колко голям е приноса към наградата на преподавателката по история Маргарита Сапунджиева.

Организация "Шалом" награди 5 дупнишки ученички
netinfo

Под нейно ръководството децата изработиха постери, посветени на темата за Холокоста и уроците на историята, пречупени през погледите на младите хора и оцелелите и все още живи дупнишки евреи.