Опитват се да прецакат Спортист №1 на Кюстендил
Опитват се да прецакат Спортист №1 на Кюстендил / netinfo

  Световният шампион за юноши и Спортист №1 на Кюстендил за 2006 и 2007 год. Александър Костадинов ще трябва да защитава квотата си за Олимпийските игри в Пекин на международния турнир "Никола Петров" утре. От Българската федерация по борба обявиха , че в категория до 55 кг. мястото на Олимпиадата ще си оспорват титуляра Венелин Венков и Александър Костадинов.

  "Не е морално това, което правят. Сашо заслужава да се бори в Пекин, защото той си спечели квотата", коментира старши треньорът на клуб "Васил и Георги Илиеви" Валери Райчев.

  Още един възпитаник на кюстендилската школа по борба ще участва на "Никола Петров", Владислав Методиев в категория 96 кг.

  Трима борци от клуб "Васил и Георги Илиеви" ще участват на Европейското първенство за юноши, от 15- 20 юли в Кошице- Словакия. Това са- Михаил Петров / 96 кг. /, Красимир Васев / 120 кг. / и Ралица Иванова / 67 кг. /.

  "При добро представяне те ще бъдат и в отбора за Световното първенство, в Истанбул от 29 юли до 3- ти август", каза пред Дарик Валери Райчев.