Васил Иванов ще е първият омбудсман на Кюстендил
Васил Иванов ще е първият омбудсман на Кюстендил / Дима Кирилова, Дарик радио
Общественият посредник в община Кюстендил, Васил Иванов препоръча от ефира на Дарик на собствениците на частни фирми да обявят 21 март за празничен и неприсъствен ден, за да могат работниците им да бъдат на празника “Кюстендилска пролет”.
“Готов съм да окажа юридическа консултация на собствениците, как да стане това”, заяви Иванов. По инициатива на обществения посредник, областният управител издаде заповед, с която обяви 21 март за празничен и неприсъствен ден за служителите в държавните структури и администрации, на база Закона за местното самоуправление и местната администрация.

“Идеята за моето писмо до областния управител, дойде от учители, които дойдоха в приемната ми и ме попитаха, защо 21 март е почивен ден за учениците, а те трябва да отидат до работните си места в училище”, коментира Васил Иванов. Той припомни, че държавните служители са почивали, заедно с общинските на 21 март 2011 г., с решение на тогавашния областен управител Любомир Анчев, който съгласува решението на Общински съвет- Кюстендил, с което Празникът Кюстендилска пролет е обявен за празничен и неприсъствен ден в общината.