/ БОК
За трета поредна година ски-център Осогово ще бъде домакин на Олимпийския зимен младежки фестивал, който по традиция дава път на спортните таланти на България. В курорта, приел преди 6 години стартове за Европейската купа по сноуборд, в четвъртък и петък ще се състоят надпревари в три спорта: алпийски ски, сноуборд и ски-бягане. В тях се очаква да участват близо 400 бъдещи спортни звезди, а самият фестивал е с надслов „Олимпийски надежди Осогово 2019“.

Олимпийския зимен младежки фестивал
БОК

Организатори на събитието, което се провежда вече седма поредна година под мотото „Да открием олимпийските надежди на България“, са Българският олимпийски комитет и Асоциация „Спорт в свободното време“. В сряда, 20 февруари, е ден за пристигане на участниците, вечерта са предвидени техническите конференции в Чайната на Фънпарк „Осогово“. 

Научи се да караш ски за 4-та година на Ски център Осогово (СНИМКИ)

Състезанията ще бъдат в три възрастови групи за деца и младежи от 11 до 16-годишна възраст. През първия ден / четвъртък / още от сутринта започват стартовете в алпийските ски и в сноуборда, като тържественото откриване е насрочено за 13.30 ч. В петък ще се състезават ски-бегачите и около 13 ч. ще бъде официалното закриване и награждаване на призьорите.

Олимпийския зимен младежки фестивал
БОК

Олимпийския зимен младежки фестивал
БОК

Хубавата зима и студеното време позволиха на домакините от курорта Осогово да подготвят отлични условия за участници и гости. Многото сняг  и обновеният в последните години ски-център са в пълна готовност да посрещнат стартовете на младите ни надежди в белите спортове. Гигантският слалом ще се състои на голямата писта, а сноубордът и ски-бягането във Фънпарка.

За участниците са предвидени много награди и призове, наред със състезанията ще има забавни игри и викторини. С надпреварите на Осогово Българският олимпийски комитет спазва традицията да включва нови и нови национални центрове като домакини на 

Състезания от националния и международен сноуборд календар на Фън парк Осогово

Фестивала. След първите три издания в местността Картала над Благоевград, миналата година форумът бе в Банско, а след това се премести над Кюстендил. Ски-зона Осогово бележи мощен прогрес в последните години, а доказателство за това са двата старта по слоупстайл, организирани през февруари 2013 г., за които домакините получиха отлични оценки и много суперлативи от Международната ски-федерация (ФИС), отбелязват от БОК.

Ето и предварителната програма на Олимпийски младежки зимен фестивал 
Осогово 2019:

Четвъртък, 21 февруари:
9.30 ч. Ски-алпийски дисциплини
11.00 ч. Сноуборд
13.30 ч. Откриване на Фестивала и награждаване на призьорите

Петък, 22 февруари:
9.30 ч. Ски-бягане
13.00 ч. Награждаване на призьорите и закриване на Фестивала
БОК