Олга Китанова за поисканата й оставка: 6.8 млн. лева стопени задължения за 2 години, провал ли е?
Олга Китанова за поисканата й оставка: 6.8 млн. лева стопени задължения за 2 години, провал ли е? / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил, архив

„Още от първия ден в Дупница ходя с оставката в джоба си", каза зам.- кметът Олга Китанова, по повод поисканата й от БСП оставка. Китанова заяви, че в първите й дни при нея са ходили съветници от БСП да й казват, че мястото й не е тук и допълни, че го казва, защото смята, че отношението към нея е преднамерено.
„6.8 млн. лева стопени задължения за 2 години, провал ли е?", попита Китанова. „ Ако смятат, че ще се справят по-добре, да дойдат и да коментираме. Аз съм отворена към предложения. Част от съветниците са безотговорни и те да си подадат оставката", допълни Китанова.
Предвид многобройните нападки от страна на общински съветници, че не се знае за какво са разходвани 4,5 млн. лева, получената допълнителна субсидия от държавата, Китанова представи подробен списък. "Нито един съветник не е дошъл да попита. Затова си направихме труда да ги извадим до стотинка. Иначе е много лесно да се хвърля в пространството нещо и да се манипулира мнението. Изплащали сме задължения натрупани в периода 2009-2011 година, когато е било предишното ръководство. Със собствени приходи сме изплатили заплатите на учителите, които не ги бяха получавали няколко месеца", коментира зам.- кметът.
"През 2011 година завареният дълг е 19, 918 млн.лева. През 2012 година дългът е 17, 626 млн. лева, а за месец декември 2013 са- 13, 1 млн. лева. Искам да обърна внимание и на друго, тъй като не всички съветници са наясно. Просрочените задължения влизат към този дълг. Просрочията са дължими суми, които трябва да бъдат преведени сега и като не ги платим, те стават просрочия", обясни финансовата ситуация Китанова.