ОИК отряза кандидата на РЗС за изборите за кмет в село Коняво
ОИК отряза кандидата на РЗС за изборите за кмет в село Коняво / Влади Владимиров

Общинската избирателна комисия в Кюстендил отказа да регистрира кандидата на РЗС за кмет на село Коняво, 40-годишният Венцислав Христов. "Не е спазен принципът на уседналост", обяви председателят Анани Константинов. Решението може да се обжалва пред ЦИК.

"Ще отнесем въпроса до ЦИК. Кандидатът ни има постоянен адрес в село Коняво, по лична карта, която е сменена 2010 година. Според юристите на партията, той има право да участва в изборите", каза за Дарик лидерът на РЗС в Кюстендил Младен Ризов.

След изтеглен жребий в ОИК, Даниела Божилова, издигната от Инициативен комитет като независим кандидат за кмет на Коняво, ще състезава под №1 в бюлетината, а Марияна Александрова, кандидатура на БСП, под №2.

„Смятам, че числото 2 ще ми донесе успех, защото нагласата е за победа.Искам да продължа да помагам на хората. При 20 години обществена работа се убедих, че на хората им трябва такъв, който по всяко време да отговаря на техните проблеми и въпроси, и мисля, че съм го правила. Въпреки, че не съм на работа, пак се допитват до мен", коментира Марияна Александрова.

„Реших да изляза с Инициативен комитет на изборите, защото моята кандидатура е надпартийна. Готова съм да работя с всички политически партии, единствено и само за благото на Коняво. Не очаквайте от мен лични нападки. Мислех доста време дали да се кандидатирам, но хората ме окуражаваха да бъда по смела", каза Даниела Божилова.