ОДБ с подписка за свикване на извънредна сесия
ОДБ с подписка за свикване на извънредна сесия / Дарик,архив

Обединен демократичен блок започват подписка от днес за свикване на сесия на ОбС още през месец януари. На разширено заседание на председателския съвет снощи е обсъдена политическа ситуация в Дупница.

Вергил Кацов не е напуснал блока, заяви самият той по повод информации, че вече не е част от групата. Членовете на съвета единодушно са подкрепили действията на групата общински съветници на последната сесия. Те считат, че подготовката, аргументацията и представянето на предложения от кметския екип кредит не съответства на нуждите на общината. Кредита не решава нито един от основните проблеми - просрочени задължения, текущи разходи, финансова дисциплина коментират от групата.

Не бе прието предложението им за частично поемане на дълг -предложение, което според тях е балансирано и полезно. От Обединеният демократичен блок предлагат в общинския съвет да се проведе коректен разговор за финансовото състояние на общината. Председателският съвет на блока оценява политическата обстановка в общината като много тревожна. Безпрецедентната оставка на председателя на общинския съвет не трябва да блокира работата на съвета смятат от групата. От там ще поканят останалите политически представени групи съветници на двустранни срещи с две точки в дневният ред оценка на финансовото състояние на общината и Консултации за избор на председател на общински съвет - Дупница. Същевременно, след като са се консултирали с юридическия екип на блока, още от 21 януари ще инициират подписка за свикване на сесия на общинският съвет още през м.януари, за да не се спъва работата на общинска администрация.