Обвиняват началника на отдел Закрила на детето в злоупотреби
Обвиняват началника на отдел Закрила на детето в злоупотреби / netinfo

    За злоупотреби при управлението на ОССП "Закрила на дететто" и липса на нужното образование за заемане на поста е обвинен Методи Джонев от Юри Атков, бивш негов служител.

    Юри Атков, който е заемал поста "специалист" и "материално отговорно лице"  съобщава за злоупотреба с 9208.36 лв., за които липсват насрещни документи, че дарението е получено; липса на дънки на стойност 1496.50лв., и липса на 200 кг. трици.

   Атков посочи и одитен доклад на Министерството на финансите и Агенцията за държавен финансов и вътрешен контрол, в който е констатирано, че началникът на отдел "Закрила на детето" няма необходимото образование за заемане на поста. Джонев е магистър по българска филология от ВТУ, а за длъжността се изисква икономическо образование.

    Атков, който е съкратен през 2002 г.  е възстановен на работа от Софийския апелкативен съд, своевременно е подал документи до отдел "Закрила на детето". Според него Джонев има лични мотиви срещу Атков.

   "Твърденията на Юри Атков са абсолютна измислица. Очевидно той ме атакува заради съкращението му. Подобни обвинения той може да отправи към всеки, включително и към вас", заяви Методи Джонев.

     Ето какво още каза Джонев:  чуй