Метод Светофар
Метод Светофар / Фондация Деца на България
Обучение по метода “Светофар” ще се проведе утре в Кюстендил, с домакинството на 6- то ОУ “Св. Паисий Хилендарски”, от 11:00 ч. Желание да бъдат обучени са заявили повече от 50 преподаватели от училищата и детски градини в града.
Всички преподаватели ще получат пълен пакет презентации, въпросници, диаграми и материали за работа с метод “Светофар”.
Автор и водещ на обученията е Ясен Николов, основател на Фондация Деца на България.

Метод Светофар
Фондация Деца на България

Метод “СВЕТОФАР” е иновативен, лесен, достъпен и забавен начин за развиване и подобряване на взаимоотношенията между учители, родители, деца. В игрови сценарни варианти, работа с въпроси и отговори, децата развиват елементарно позитивно мислене.
Използва идеята за Светофара да учи децата на будно присъствие, съвест, умения за оценка, да взимат добри решения. Работата с метода развива интегрално интелигентността на децата, включително емоционална и социална интелигентност - от как да се държим на улицата, до това да взимат решения какво да правят и какво да не правят с другарчетата, да анализират събития, да оценяват, да предотвратяват насилие.

Обучение по метода Светофар
Фондация Деца на България

„Предлагаме и осигуряваме допълнителни обучения и образователни материали след проведените обучения. До момента сме обучили на живо над 800 преподаватели, обезпечени с пакети материали са екипите на над 123 училища, 140 детски градини в повече от 19 града на България, над 500 семейства, повече от 3200 души.
Работим с повече от 20 доброволци, които се учат да работят с метода и да го преподават. Предстоят обучения в Благоевград, Стара Загора и други градове”, коментира Ясен Николов за Дарик.
 
Дарик- Кюстендил