Обучават представители на 6 държави на Боча в Кюстендил
Обучават представители на 6 държави на Боча в Кюстендил / netinfo

Сдружение „Партньори - Кюстендил" е домакин на първата работна среща по проект „Подобряване на качеството на живот на хора с увреждания и тяхната среда, чрез параолимпийския спорт БОЧА". Международното партньорство е по новата европейска програма за образование, обучение, младеж и спорт „Еразъм+". В работата по проекта усилия обединяват неправителствени организации от 6 държави - Полша, Македония, Гърция, Турция, Грузия и България.

Обучават представители на 6 държави на Боча в Кюстендил
netinfo

Целта на първата работна среща е представяне на всички партньори и планиране на работата по проекта за първата календарна година от неговото изпълнение.
В рамките на партньорството ще бъдат обучени инструктори по Боча, които на по-късен етап от реализацията на проекта, ще сформират секции на местно ниво и ще обучават хора с увреждания и доброволци, които да се включат в международно състезание по Боча в края на проекта в Полша.

Обучават представители на 6 държави на Боча в Кюстендил
netinfo

От „Партньори - Кюстендил" споделят, че са доволни от протичането на срещата и удовлетворен от факта, че Кюстендил е домакин на първата работната среща и това не е случайно, защото точно в нашия град се роди идеята за този проект и тук бе извършена голяма част от подготовката му. Това е естествено продължение и надграждане на дейностите, които сдружението е реализирало в рамките на предходни свои проекти.

Обучават представители на 6 държави на Боча в Кюстендил
netinfo


Водеща организация в изпълнението на проекта е Сдружение за хора с увреждания „Старт" от град Познан, Полша, които са добре познати в Кюстендил, защото това е третият проект, който реализират в партньорство с кюстендилски организации и институции.