Общинско ВиК и фонд ин-витро предлагат от Коалиция Кюстендил
Общинско ВиК и фонд ин-витро предлагат от Коалиция Кюстендил / netinfo

За създаване на общинско ВиК дружество и общински фонд за подпомагане на бездетни семейства ще работи Коалиция "Кюстендил". Това обявиха кметът Петър Паунов и кандидатът за общински съветник д-р Валери Томов.

"Плащаме една от най-високите цени на водата в България. При положение, че ползваме собствени водоизточници и 90% от територията на общината се захранва по гравитачен път. Това, че има ВиК, в ликвидация не значи, че ще има Кюстендил, в ликвидация. С големият проект за 88 млн. лв. също ще се реализират икономии. Необходимо е намаляване на цената на водата и повишаване на качеството на услугата", заяви Петър Паунов. Той бе категоричен, че "мафията няма да си има Кюстендил".

Кандидатът за общински съветник акушер-гинекологът д-р Валери Томов изрази подкрепата си за бъдещия Медико-балнеологичен комплекс и лансира идеята за общински фонд за подпомагане на бездетни семейства.

"Заплатите на бъдещите съветници от Коалиция "Кюстендил" ще отиват в този фонд. Държавният фонд ин-витро е ограничен и се чака много време", коментира д-р Томов. Кметът Паунов допълни, че средства за фонда ще бъдат осигурени от общинския бюджет.

От името на Демократическата партия - Милчо Георгиев, и на Съюз Радикали - Георги Бакалски, заявиха подкрепата за Коалиция "Кюстендил".