Общинският съвет в Кюстендил не прие Бюджет 2012
Общинският съвет в Кюстендил не прие Бюджет 2012 / Дарик- Кюстендил, архив

Мнозинството в Общински съвет- Кюстендил не прие Бюджет 2012. За докладната на кмета Петър Паунов гласуваха 14 съветници, 12 бяха против, а 5- ма се въздържаха.

По време на дебатите, Олег Смолички от групата общински съветници на БСП декларира, че те няма да подкрепят проекта за Бюджет 2012 на Община Кюстендил.

"За първи път се предлага за приемане нов бюджет, без да е актуализиран стария, за 2011 година. Това е огромно нарушение на финансовата дисциплина", заяви Смолички. Според него има нецелево харчене на средства от изтегления облигационен заем.

Вася Пешева от ГЕРБ, заяви че подкрепя казаното от Олег Смолички. "Губят се около 3 600 000 лв. от неактуализирания бюджет 2011 до новия бюджет", каза Пешева. Колегата й Атанас Кирилов поиска докладната да приемането на Бюджет 2012 да отпадне от дневния ред и да бъде разгледана на извънредна сесия, на която кметът Паунов да обясни как се изразходва облигационния заем и ще стигнат ли 2 600 000 лв. за довършването на хотел "Кюстендил", бившия "Спорт палас".

С нарочна декларация, от името на групата съветници на БСП, Олег Смолички призова кмета Паунов да каже кои са криминалните елементи в партията и чии икономически интереси обслужват. "Не приемаме арогантното поведение и лошия тон на кмета. Не можем да бъдем обиждани, защото имаме друго мнение", коментира Смолички.