Общински съвет Кюстендил
Общински съвет Кюстендил / Дарик- Кюстендил
Общински съвет- Кюстендил прие Бюджета на Общината за 2019 година. 23 съветника гласуваха “За” проекта предложен от общинска администрация.

От името на групата съветници на БСП, Атанас Гергинов заяви, че те ще гласуват против, защото, цитирам: “Толкова години, не сме видели управленска програма. Работи се на парче, година за година”. Гергинов представи и статистически данни от НСИ за обезлюдяването на Община Кюстендил, според които, населението е намаляло с 10 500 души, за времето от 2007- 2017 година.

Съветникът Кирил Станчев попита от къде са парите и кога ще заработи Медико- балнеоложкия комплекс / ниското тяло на бившия Партиен дом /?
Кметът Петър Паунов отговори, че средствата за изграждането му са от Облигационния заем на общината. Очаква се през лятото да има Приемателна комисия за обекта, за въвеждането му в експлоатация.

“Предстои да се обяви конкурс за Медицински център, който да стопанисва комплекса. Има части, които могат да работят и самостоятелно. По официални данни, има 10% ръст в туризма в общината, по неофициални данни, ръстът е много по- голям. Най- важното е, че хората и общинска администрация работят с огромно желание за развитието на туризма”, коментира кметът Петър Паунов.
 
Дарик- Кюстендил