Общината може да организира Мис Дупница, прави Денсфестивал
Общината може да организира Мис Дупница, прави Денсфестивал / netinfo

Фолклорният фестивал „Мир на Балканите" и Денсфестивал ще бъдат включени в културния календар на община Дупница, съобщи заместник- кметът Даниела Ушатова. Миналата година те бяха част от програмата на Майските празници на културата. Тази година официалното им откриване е предвидено за 18 май. Ден на музеите и ден на славянската писменост и култура също са включени в програмата.

За 4-ти април е предвиден Великденски концерт, а на 22 март - деня на пролетта концерт на трио "Цане" и детска театрална постановка. През месец юли ще гостува "Пристигащо кино" на А. С. Филм - Андрей Слабаков. През октомври в Дупница ще се проведе Международен фестивал на мъжките хорове "Св. Иван Рилски".

„Няма как за толкова кратко време да организираме конкурс Мис Пролет Дупница", заяви кметът Атанас Янев, на въпрос дали общината ще организира конкурса за красота. Той обаче каза, че е възможно организирането на Мис Дупница, на по-късен етап, а победителката от него да участва в конкурси от национално и световно ниво. Припомням, че читалище „Зора" и Ротари клуб се отказаха от организирането на Мис Пролет Дупница.