Светослав Кирилов и почетния гражданин Сашо Борисов
Светослав Кирилов и почетния гражданин Сашо Борисов / Влади Владимиров
Председателят на ОС Светослав Кирилов за Бюджет 2018
96031
Председателят на ОС Светослав Кирилов за Бюджет 2018
Председателят на ОС Светослав Кирилов за културата и спорта
  • Председателят на ОС Светослав Кирилов за Бюджет 2018
  • Председателят на ОС Светослав Кирилов за културата и спорта
Община Радомир представя бюджет от близо 14 млн. лв., който Общински съвет ще гласува на заседание утре- 30 януари. Общината е една от малкото в страната, която няма задължения.

“За пореден път, кметът Пламен Алексиев и общинска администрация са входирали бюджет в растеж, смел бюджет. От 4- 5 години, рамката се изпълнява, дори цифрите показват по- голяма перспектива. Администрацията работи добре, дисциплинирано и през последните години, кметът може да каже- “Община Радомир няма задължения”, коментира пред Дарик председателят на Общинския съвет Светослав Кирилов.
Рамката на бюджета е 13 911 249 лв. Инвестиционната програма е за 1 070 390 лв., от които 378 хил. лв. са за ремонт на общинската пътна мрежа, а 150 000 лв. за ремонт на улиците в града.

“Все още имаме проблеми, следствие на земетресението от преди няколко години. Улиците пропадат, аварират ВиК мрежите. Продължава започнатия от миналата година ремонт на градския парк, който бе занемарен от 40 години. По предложение на кмета Алексиев се планира да бъде възстановено и лятното кино, което не работи от 30 години. Ще се ремонтират тротоари и ще се увеличат местата за паркиране в кварталите”, заяви Светослав Кирилов.

Празник на града
Влади Владимиров

Председателят на ОС в Радомир адмирира и работата на ресорния заместник- кмет Любка Димитрова в областта на културата. Над 300 000 лв. са предвидени за култура и спорт в Бюджет 2018. Радомир възстанови Празника на Бозата от 2 години, както и ритуалите по Гергьовден.
Общината ще продължи подкрепата си и за ФК “Струмска слава”, който е единствения отбор от Югозападна България в професионалната Втора лига. Заложената субсидия в бюджета е в размер на 105 хил. лв. Подпомогнати ще бъдат с по 2 000 лв. и отборите от селата, както и спортните клубове по тенис и шахмат.

“Надявам се да успеем в изпълнението и на друга една наша цел, Радомир да има закрита спортна зала, което ще е предпоставка да възстановим и друг традиционен за общината спорт- волейбола.  Футболният отбор трябва да запази мястото си във Втора лига и съм убеден, че ще подобри класирането си през пролетния полусезон. Спортът е и социална дейност. Никой не прави драма. Футболистите се готвят спокойно, въпреки че финансовите ни възможности са по- малки в сравнение с другите отбори в групата”, каза още председателят на ОС Светослав Кирилов пред Дарик.
 
Дарик- Кюстендил