Община Кюстендил забогатя!?
Община Кюстендил забогатя!? / netinfo

  С 587 292 лева, допълнителни средства влезли в общинския бюджет преди всичко от продажбата на "плувния комплекс", бе актуализиран поименния списък за капиталови разходи.

  Общинските съветници гласуваха предложения от кмета Людмил Стоянов списък. 218 800 лева отиват за ремонт на училища, детски градини и ясли. 275 000 ще се вложат в спортен комплекс "Осогово", за газификация, подмяна на дограма, ремонт на покрива и охрана. За сградата на театъра съветниците гласуваха 55 хил. лв., а 30 хил. лв. ще бъдат инвестирани в рехабилитация на махленски пътища.

  100 000 лева ще получи отдел "Култура" за реклама и реализиране на тържествата по повод обявяването на Кюстендил за град и област в Римската империя. 58 800 лв. ще бъдат преведени на Регионалния исторически музей за изграждане на постоянна археологическа експозиция.

  Всяко кметство в общината ще получи по 1 000 лева, а наместничество по 500 лева, съветниците одобриха и 10 хил. лв. за транспортни разходи на селските кметове.

  Общинският съвет гласува 31 670 лева за довършване ликвидацията на "Иглика" ЕООД и "Общинска фармация" ЕООД.

  По закон, община Кюстендил трябва да плати 3% данък от сделката за "плувния комплекс", който е в размер на 26 500 лева.

  Съветниците приеха отчета на изпълнението на бюджета за полугодието. Кметът Людмил Стоянов информира, че общината е получила и близо 200 000 лв. от държавата, като допълнителна субсидия за капиталови разходи. Тяхното разпределение ще бъде гласувано на следващата сесия на 29 септември.

  / Кметът Л. Стоянов за принципа при разпределението на допълнителните средства и защо не е съгласен всичките пари да отидат за спортната база- запис /