Община Кюстендил иска достъп до програмата за Развитие на селските райони
Община Кюстендил иска достъп до програмата за Развитие на селските райони / Дарик- Кюстендил, архив

Общински съвет- Кюстендил прие декларация, с която иска община Кюстендил да бъде включена в обхвата на програмата за Развитие на селските райони, през новия програмен период 2014- 2020 г. Декларацията бе предложена от съветниците Ангел Джонев и Боян Владимиров и ще бъде адресирана до ресорната дирекция в Министерството на земеделието.
Кметът Петър Паунов внесе три нови докладни в дневния ред на сесията, една от които е за отпускане на 21125 лв. за ремонт на покрива на читалище "Братство 1869".
Д- р Маргарита Исталиянова представи молба на работещи в поликлиниката, които искат поставянето на бариера или платени паркоместа. Кметът отговори, че срещу 40 лв. на месец, общината оформя платено място за паркиране. Петър Паунов се разпореди и за запълването на дупка на уличното платно, на метри от входа на болницата, по сигнал на д- р Лилия Чингарска.
В дневния ред влезе и докладна за именуване на 12 улици в кв. "Румяна Войвода" в Кюстендил, като сред част от предложените имена са- Акад. Марин Големинов, Акад. Йордан Иванов, Проф. Асен Василиев, д- р Георги Ленгарски, Арх. Любен Тонев и др.