Община Дупница спира да плаща за охрана на училищата, директорите ще се справят сами
Община Дупница спира да плаща за охрана на училищата, директорите ще се справят сами / netinfo

Директорите на училищата в Дупница ще трябва сами да организират охраната на поверените им учебни заведения от понеделник. Община Дупница прекрати договора с охранителната фирма „Боду Сот", която досега беше ангажирана с тази дейност. Основание за прекратяване на договора е- липсата на средства.

Кирил Вуковски е охрана в ОУ „Св. Кирил и Методии" от три години. Неведнъж е предотвратявал влизането в сградата на училището на деца от други учебни заведения. Неговите опасения са, че ако в някои от училищата няма средства за охрана, ще настъпи хаос, тъй като и сега е трудно да опазят учениците.

Фирмата е охранявала учебните заведения до днес. От понеделник всяко училище ще организира само охраната на децата и пропускателния режим. Сега от охранителната фирма водят преговори с директорите за продължаване на дейността, но със средства от делегираните бюджети.

В гимназия „Христо Ботев" ще успеят да осигурят необходимите средства, а в СОУ „Св. Паисий Хилендарски", на база добрата вътрешна организация за пропускателния режим, ще дежурят хора от персонала. Пари от родителите няма да бъдат събирани.