Община Дупница се разплати с учители и доставчици на горива
Община Дупница се разплати с учители и доставчици на горива / Маргарита Петрова, Дарик радио,архив

Работата на общинските дружества в Дупница ще се следи отблизо, каза зам.- кметът Олга Китанова. От работата на ГУМ, Общински пазари, Паркинги и гаражи и ВиК се очаква много повече, както по отношение на мениджмънт, така и по oтношение на подобряване събираемостта на приходите, коментира Китанова. Тя допълни, че ще бъдат ревизирани и всички договори за отдаване под наем на общинско имущество и терени, като неизгодните за общината ще бъдат прекратени.

Община Дупница вече изплаща в срок заплатите на учителите, заяви по време на отчета за 100 дни управление зам.- кметът по социалните дейности Крум Милев. В сферата на образованието проблемите бяха най-големи, коментира Милев и обяви, че са изплатени задълженията към доставчиците на гориво. Осигурени са нормални условия за протичане на учебния процес. Предстоят преговори за сключване на колективен трудов договор в сферата на образованието на ниво община.

В направление социални дейности и здравеопазване са водени разговори с министъра на труда и социалната политика с цел намиране на възможност за дофинансиране на недовършения дом за стари хора в кв. "Таушаница".