Община Дупница получи отговор от ВКС, но късно
Община Дупница получи отговор от ВКС, но късно / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил, архив

ВКС отговори на официалното искане от Община Дупница за предоставяне на банкова сметка, по която да бъде депозирана сумата от 430 000 лева, спечелена от пернишката фирма за озеленяване "Флорс".
Идеята бе, както да се отблокират сметките на общината, също така и да се гарантира, че при последващото последно разглеждане на делото, Община Дупница ще може да си възстанови тази сума, ако изхода е в нейна полза.
"Получихме отговор, в който ни се посочва, че трябва да преведем цялата сума в размер на 430 000 лева, а до момента съдия-изпълнител е взел вече 200 000 лева и остават още 230 хиляди. Безсмислено е вече да превеждаме 430 000 лева, а и друг е въпроса, че ги нямаме. Внесли сме в срок до ВКС обжалването и чакаме да бъде дадено ход на делото", обясни зам.- кметът по икономическите въпроси Олга Китанова.
Припомням, че кметът на община Дупница Методи Чимев поиска преди Нова година от ВКС да посочи сметка, в която да бъде преведена сумата до окончателното произнасяне на съда по делото, което блокира сметките на Общината.