Община Бобов дол страда за вода
Община Бобов дол страда за вода / Влади Владимиров, архив

Проблемите с питейната вода в Община Бобов дол бяха тема на сесия на Общинския съвет. На нея присъстваха главният инженер на "Кюстендилска вода" Владимир Джоров и депутатът Мая Манолова, която уважи поканата отправена към местните депутати. Следващата седмица се очаква среща със зам.- министъра на околната среда и водите Евдокия Манева.

"Язовир Дяково е празен. Причината не е ясна, но се споменава за ВЕЦ, който взима вода от един от ръкавите, който го пълни. Резервоара при ВЕЦ- Самораново се нуждае от ремонт, сега се пълни само до 1 метър, защото има пукнатини. Има свлачища при затвора и в село Мламолово, който предизвикват аварии", коментира пред Дарик председателят на ОС Огнян Зарев. Той допълни, че заради старата водопроводна мрежа се калкулират в цената на водата 75% загуби, което според него не е нормално.

Проблем пред общинското ръководство е и изплащането на заема от 3 млн. лв. за водопровода в кв. "Христо Ботев", който все още не е законен. "Водопроводът ще стане собственост на водния оператор, който ще събира таксите, а ние ще връщаме заема, което е странното в случая", коментира още Огнян Зарев.