Община Бобов дол няма да работи и ще икономисва пари в петък
Община Бобов дол няма да работи и ще икономисва пари в петък / Влади Владимиров

Общинска администрация в Бобов дол няма да работи в петък, считано от 1- ви юли. Всички служители ще бъдат този ден от седмицата в неплатен отпуск. Мярката се налага във връзка с намаляването на държавната субсидия за общината. Само кметът и кметовете на населени места нямат право да излизат в неплатен отпуск, коментира за Дарик кметът на община Бобов дол Грети Алексова.

"Подготвя се нова структура на администрацията и ще има съкращения, но това няма да доведе до икономии на средства тази година. По закон се плаща за 1- месечно предизвестие, още 1 месец за оставане без работа и неползвания платен годишен отпуск", заяви Алексова.

Ако се приемат и на 2- ро четене предложенията за актуализация в бюджета предложен от правителството, бюджета на община Бобов дол за оставащите 6 месеца ще бъде намален с около 30% в секторите- общинска администрация, здравеопазване, култура, капиталови разходи и в изравнителната субсидия за местни дейности. Намалява се и сумата за зимно поддържане.

"Единствено не се пипат парите за образование, социални дейности, отбрана и сигурност. Така на годишна база, общо бюджета на общината се намалява с 7, 8%", коментира кметът Грети Алексова.