/ Влади Владимиров
Общински съвет-Кюстендил гласува исканото финансиране от двата футболни клуба- “Велбъжд” и “Кюстендил”. Дебати имаше само при обсъждане на докладната от ФК Кюстендил. Сумата, която ще получи ФК „Велбъжд” е в размер на 22 324 лв., за участие в първенства и турнири, организирани от БФС. Необходимите средства са за три формации на отбора.
ФК „Кюстендил” кандидатства за 36 978 лв., необходими за участие в първенства и турнири на детско- юношеските формации на клуба, организирани от БФС. 

Съветникът Кирил Станчев заяви, че ще подкрепи докладната, но посочи нередности при исканото Удостоверение за актуално състояние, което било към октомври 2011 година.

ФК „Кюстендил” кандидатства за финансиране от община Кюстендил за следващия спортно – състезателен сезон

“Аз имам футболен клуб / “Струмска слава”- Търновлак / и знам как стоят нещата, това не е коректно, защото много хора от тогава, досега не са между живите. Трябва да знаем- къде превеждаме парите? Трябва да следим за изрядността на ФК Кюстендил. Сумите трябва да се превеждат само за децата”, заяви Станчев.

ФК Велбъжд кандидатства за финансиране от община Кюстендил

Съветникът Валери Райчев обясни, като спортен човек, защо ще гласува с “въздържал се”. “Това, което става е смешно, ние се разделяме. Децата ще се бият по трибуните. Два клуба са много за малък град като Кюстендил”, коментира Райчев.

Общинският съветник Валери Йовев призова от трибуната на Общинския съвет за обединение на двата клуба- Велбъжд и Кюстендил. “Колегите от ФК Кюстендил да си оправят регистрацията. Децата са на Кюстендил не на определен клуб”, заяви Йовев.

Кметът Петър Паунов коментира: “Ние никога не сме правили компромис с контрола и изрядността на документите. Ако имаме сигнали за нередности ще сигнализирам Общинския съвет да преразгледа докладната”.
Дарик- Кюстендил