Обособяват „Синя зона“ с платени паркинги в Дупница
Обособяват „Синя зона“ с платени паркинги в Дупница / netinfo

 

В Дупница ще бъде обособена „Синя зона“ от 1 януари 2010 година.  Това предлага временната комисия, която ОбС избра за актуализиране броя и капацитета на съществуващите паркинги и търсене на варианти за подобряванеорганизацията на движението. „Синята зона“ ще обхване широк център на Дупница, ще бъдат обособени 600 паркоместа за целия град – съобщи председателят й д-р Лорета Николова. Предстои ОбС Дупница да гласува предложението.

Мотивите, които Николова посочи за въвеждане на т.нар. „Синя зона“ са безразборното паркиране в центъра и задръстванията. Таксата, която ще плащат гражданите е 0,50 лв. на час, като ще има и „служебен абонамент“. Той ще бъде разчетен за хората, които работят в учрежденията в централната градска част.

„Част от зоните се нуждаят от ремонт. Това е дейност, която трябва да стартира с определено начално финансиране, няма да бъде възможно всички паркоместа да бъдат ремонтирани, затова ще стартира поетапно“, обясни д-р Лорета Николова.

Тази дейност ще бъде към бюджетна дейност „Общински пазари“, която ще има и нова структура „Общински пазари и паркинги“.

Д-р Николова обясни, че ще бъдат обособени и нови паркинги – част от тях ще са при Военна болница и пазара.