Обновена зала за репетиции на ансамбъл Родолюбие-Кюстендил
Обновена зала за репетиции на ансамбъл Родолюбие-Кюстендил / Дарик Кюстендил

С тържествен водосвет, който отслужи свещеник, фолклорен ансамбъл "Родолюбие"-Кюстендил влезе в ремонтираната зала в клуба на ДНА. Младежи в народни носии посрещаха гостите по стар български обичай с питка и мед. Залата е аранжирана с предмети от възрожденския бит. Церемонията уважиха кметът Петър Паунов, председателят на Общински съвет Васил Иванов и съветници.

"Ансамбълът ще отразява красотата на кюстендилския фолклор, на живота на хората, които някога повече или по-малко са създавали творбите си по мегдани и събори. Богати сме с това, което имаме. Важността на нашия ансамбъл ще се състои в правене на произведения, които са значими, за да бъде нашият обичан град винаги на почит в България, така както е бил и досега във времето, когато сме имали честта да печелим първите места  на национални форуми", каза ръководителят на състава и член на Управителния съвет Симеон Васев.

Обновена зала за репетиции на ансамбъл "Родолюбие"-Кюстендил
netinfo

От формацията обещават да бъдат отговорни пред гражданите на Кюстендил. Създаването на ансамбъл не е малоценна дейност, а е нещо което трябва да остане със спомен и важност, смятат членовете на формацията. По предварителни данни те са 50 души.

Обновена зала за репетиции на ансамбъл "Родолюбие"-Кюстендил
netinfo