Обновен двор, екологичен кът и еко- форум в ПГИМ- Кюстендил с пари от ПУДОС
Обновен двор, екологичен кът и еко- форум в ПГИМ- Кюстендил с пари от ПУДОС / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

В ПГ по икономика и мениджмънт "Йордан Захариев" в Кюстендил започнаха изпълнението на проекта си, спечелен по програма ПУДОС. Темата му е "В навечерието на 70- годишнината си нашата гимназия и чиста и красива". Той е на стойност 4 995 лв. и ще обхване 80 ученици и родители, в срок до ноември.
Това ни е вторият пред ПУДОС проект, който печелим през последните години. Той ще допринесе за промяна на облика на двора на гимназията и 2- рия етаж на сградата, каза директорът Таня Динева.

Обновен двор, екологичен кът и еко- форум в ПГИМ- Кюстендил с пари от ПУДОС
netinfo

Дейностите по проекта са: "Градинка на нашия патрон", нови пейки за отдих, информационни табели за растителни видове, обновен и обогатен на видове училищен двор, екологичен кът на втория етаж от сградата с разнообразна растителност, екопленер и др.

Обновен двор, екологичен кът и еко- форум в ПГИМ- Кюстендил с пари от ПУДОС
netinfo

"Чрез грижата за чиста и красива околна среда и оформянето на приятни кътчета за отдих, учениците ни ще повишават екологичната си култура, изграждат свой начин на мислене, с грижа за природата. Ще поставим началото на традиционен еко- форум "Аз, ти и той- с екоидеи безброй", а в сборника, който ще издадем ще споделим добри идеи и практики в областта на екологията и опазването на околната среда", каза учителят по биология Силвия Петрова, която е изработила проекта.
В ПГИМ ще продължи и традицията да се засажда дърво на випуска. Целта е да се увеличат възможностите за отдих в двора на училището, не само за ученици и учители, но и а родители и хора от квартала.

Отличен среден успех от 5, 50 имат по биология, учениците от ПГИМ, които са избрали този предмет за матурите. Те са 13 на брой.