Областният управител поиска от ЧЕЗ ясни фактури за ток
Областният управител поиска от ЧЕЗ ясни фактури за ток / областна администразия

Областният управител Иван Каракашки и неговите заместниците Мария Чочова и Любомир Васев бяха домакини на среща с изпълнителния директор на „ЧЕЗ Разпределение България" Стефан Апостолов и отговорни за областта служители на ЧЕЗ.

„ЧЕЗ Разпределение България" АД е завършила подготовката за посрещане на зимата в област Кюстендил. Това увери по време на срещата изпълнителният директор на дружеството, който представи новата организационна структура на „ЧЕЗ Разпределение България".
Двете страни се договориха да задълбочат сътрудничеството си и да подобрят комуникацията помежду си с цел повишаване на качеството на електрозахранването в областта.
По време на разговора областният управител напомни за провелата се съвместна работна среща на 16.10.2013 година с кметовете от общините и част от ръководството на ЧЕЗ и изтъкна ползата им, тъй като са обсъдени важни за жителите на общините проблеми, като качеството, доставката и разпределението на електроенергията.
Иван Каракашки запозна изпълнителният директор на ЧЕЗ с предложението си, пред Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, а именно във фактурата отразяваща реално потребените количества електрическа енергия от потребителите освен досега съдържащите се данни да бъде посочено изрично крайната цена на киловат дневна, нощна и еднотарифна електрическа енергия. Областният управител обобщи, че предложението е продиктувано от желанието да се преодолеят съмненията от страна на потребителите на електрическа енергия в коректността на начислената сума за предоставяне на енергия от електроразпределителните дружества.
От своя страна екипът на ЧЕЗ се ангажираха с обещание да откликват незабавно на всички проблеми, които кметовете на общините в Кюстендилска област поставят за решаване чрез областния управител.
Иван Каракашки благодари и покани ръководителите на ЧЕЗ да присъстват на ежемесечна среща с кметовете от общините на област Кюстендил, която среща е предвидена на 20 ноември в община Рила.