Областният управител даде старт на картинг надпреварата в Кюстендил
Областният управител даде старт на картинг надпреварата в Кюстендил / Влади Владимиров

Областният управител Владислав Стойков откри 3- тия кръг от Републиканския шампионат по картинг, на писта "Пауталия". На старт ще застанат 43- ма пилоти. Сред тях кюстендилецът Христо Пенов и състезателят от Формула 3-  Владимир Арабаджиев. Спортните комисари ръководи, председателят на федерацията по картинг Йордан Върбицалиев. Директор на състезанието е Емил Велинов, а директор на старта Тошо Аначков, който представи участниците и им даде указания за старта.

"Благодаря на всички пилоти, че за поредна година са на кюстендилска територия. Радвам се, че Кюстендил отново е част от РШ. На всички пилоти пожелавам успешно представяне и нека по- добрият победи. Безаварийно шофиране", пожела на откриването областният управител Владислав Стойков, който гледа състезанието с децата си.

Кюстендилската надежда в клас "MINI BG" Христо Пенов завърши втори в първия старт в събота, като отстъпи само на Иво Петков от "Bulauto Racing", а днес има амбицията да стъпи на най- високото място на почетната стълбичка. Симеон Симеонов победи в клас "Rotax Junior", а Васил Коларов бе най- бърз в "Rotax Max".

Днес има нова надпревара в тези три класа, както и в клас "KZ2", с участието на Владимир Арабаджиев.