Областният съвет на БСП си избра говорител и секретари
Областният съвет на БСП си избра говорител и секретари / Влади Владимиров, Дарик Кюстендил ,архив

Говорител и трима секретари бяха израни на заседание на Областния съвет на БСП в Кюстендил. Мая Шишкова ще е говорител, а секретари - Иван Ибришимов от Дупница, с ресор Младежки дейности; Лили Евтимова от Кюстендил - Медийна политика и Елеонора Христова от Бобов дол - Касиер.

Валентин Вълов беше преизбран за Областен председател на структурата на БСП в Област Кюстендил, в края на юли. Заместник - председателите са четирима, по ресори. Зам. - председател по партийната дейност е Станислав Павлов - председател на Общинския съвет на БСП - Дупница, за регионалната и национална политики ще отговаря Иван Каракашки - председател на Общинския съвет на БСП - Кюстендил. Заместник - председател по местна политика е Димитър Стаменков и по коалиционната политика за заместник на областния председател е избран народният представител Мая Манолова.

Областният съвет на БСП е от 35 члена и е с мандат 4 години. В него участват представители от деветте общини на областта. Функцията на съвета е координационна, съобщават от червената партия.