Олимпийски надежди  Осогово 2020
Олимпийски надежди Осогово 2020 / Дарик- Кюстендил
Областният управител Виктор Янев и неговият заместник д-р Матей Попниколов бяха официални гости на откриването на Осмия зимен олимпийски фестивал „Олимпийски надежди – Осогово 2020“.

Домакин на двудневното зимно спортно първенство е ски и борд център Осогово. Зимният курорт събира на едно място около 400 млади спортни надежди на възраст от 11 до 16 години. Те ще се борят за медали в ски бягането, ски алпийските дисциплини и в сноуборда. 

Олимпийски надежди  Осогово 2020
Дарик- Кюстендил

  Янев и Попниколов се включиха и в церемонията по награждаване на победителите в първия състезателен ден от зимния спортен форум. Областният управител на Кюстендил и неговият заместник наградиха с медали и предметни награди първенците в състезанията по ски алпийски дисциплини и ски бягане. Призьорите при младите спортни надежди получиха поздравления от Виктор Янев за отличното представяне и спортсменското състезание. „Още много спортни успехи и завоюване на нови върхове ви пожелавам. Носете винаги хъс за победа в себе си“, пожела на участниците в „Олимпийски надежди – Осогово 2020“ губернаторът на Кюстендил.

Олимпийски надежди  Осогово 2020
Дарик- Кюстендил


       Награди на част от победителите връчи и зам.-кметът по "Култура, образование, туризъм, младежки дейности и спорт" в община Кюстендил – Светослав Василев.
       
Българският олимпийски комитет и Асоциация „Спорт в свободното време“ са организаторите, които събират спортните таланти на страната в зимните дисциплини. И двете организации имат за свой приоритет развитието на спорта сред младите и насърчаването на талантите в ранна възраст.
     
Олимпийски надежди  Осогово 2020
Дарик- Кюстендил


   В утрешния ден, на 20 февруари, ще се проведе състезанието по сноуборд за 11, 13 и 15-годишните. След награждаването на победителите в сноуборда, ще бъде и официално закрито Осмото издание на зимния фестивал.